Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020 - 2021 7 Đề kiểm tra cuối học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh

Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020 - 2021 7 Đề kiểm tra cuối học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh

  • Admin
  • 03-02-2021
  • 179 view

Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 - 2021 gồm 7 đề thi, có đáp án kèm theo, giúp các em học sinh lớp 6 có thêm nhiều tài liệu học tập, luyện giải đề, rồi so sánh đáp án thuận tiện hơn.

Đồng thời là tư liệu hữu ích giúp các thầy cô có kinh nghiệm ra đề thi. Ngoài ra các bạn học sinh lớp 6 tham khảo thêm đề thi học kì 1 môn Toán, môn GDCD, môn Sinh học. Mời các bạn cùng thầy cô tham khảo tài liệu tại NVAD.biz:

Đề thi học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2021 - 2021

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2021 - 2021 sách mới

Ma trận đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 1

  Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Vận dụng cao Tổng
TN TL TN TL TN TL TN TL  
Listening 2   2         1 5
Phoneticsand vocab 1   2   1     1 5
Lexico Gram. 5   5     3   2 15
Reading 3   3   3     1 10
Writing   2   2   1     5
Tổng 13 (32.5%) 14 (35%) 8 (20%)   5 (12.5%) 40

Đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh lớp 6 sách mới

PHÒNG GD&ĐT…………….

 

 

ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ I, NĂM HỌC 2021 -2021

MÔN: TIẾNG ANH 6

Thời gian làm bài: 45 phút

(không kể thời gian phát đề)

A. LISTENING

Listen to Dave talking about his plan for the next week and decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. Dave doesn’t have any class at school next week.

2. Dave’s piano class starts at 7 pm.

3. His piano teacher comes from Australia.

4. Dave is going swimming with his friend.

5. Dave is going to Henry’s party with his brother.

 ..................

..................

..................

..................

..................

B. PHONETICS

I. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. A. posters B. chairs C. takes D. drives

2. A. cheap B. peaceful C. between D. interview

3. A. month B. post C. homework D. hope

II. What is the odd one out?

4. A. curly B. creative C. friendly D. confident

5. A. amazing B. interesting C. doing D. boring

C. USE OF ENGLISH

I. Choose the best answer to complete the following sentences

1. His two daughters are named___________ his favorite singers.

A. with B. for C. after D. at

2. My neighborhood is very ________ because everything is near my house.

A. convenient B. exciting C. comfortable D. inconvenient

3. - “Would you like to come to Mai’s birthday party with us?” - “_______________.”

A. Yes, I would B. Yes, I’d love to C. Yes, thanks D. Thank you very much

4. My car is yours.

A. more fast and economical than B. more fast and more economical than

C. faster and economical as D. faster and more economical than

5. I __________ to the football match tonight. I am busy.

A. come B. like coming C. am not coming D. am coming

6. Da Lat is very nice. There ________ a lot of things to see and lots of tourists too.

A. is B. are C. have D. has

7. There __________ a big table and some chairs __________ the right ___________ the bed.

A. is-on-in B. are-on-of C. are-in-on D. is-to-of
8. My close friend is ready ____________ things with her classmates.

A. share B. to share C. shares D. sharing

9. Tam is very pretty with her __________.

A. brown long hair B. hair long brown C. long brown hair D. brown hair long

10. _________ your teacher often give you homework?
A. Is B. Are C. Do D. Does

11. You____________ pick up flowers in the school garden.

A. must B. mustn’t C. can’t D. should

II. Give the correct form of the verb in the blank

a. My brother likes (12. live)____________ in the city because the city is more modern and convenient.

b. What do you usually do at break time, Duy and Phong?

- I play football but my friend Phong (13. not play) ________ football. He (14. read) _________ in the library.

c. It's cold! The students (15. wear) _______________ warm clothes.

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

From: an@fastmail.com

To: nick@fastmail.com

Subject: My best friend

Hi Nick,

It’s great to hear from you. I want to tell you about my best friend.

My grandma is my best friend. She’s 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden, she usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to me when I’m sad. I love my grandma very much.

What about you? Who’s your best friend?

Please write to me soon.

Bye bye,

An

1. The e-mail is about ……………………………………

A. An’s best friend at school
B. An’s grandma
C. An’s math teacher
D. An’s mom

2. …………………………………… is his grandma’s hobby.

A. Helping An do his homework
B. Watering flowers
C. Telling stories
D. Listen to music

3. An usually listens to his grandma’s stories in the …………………………………

A. morning
B. afternoon
C. evening
D. at noon

4. An likes his grandma best because ……………………………………

A. she lives with his family.
B. she gets up early every morning,
C. she always listens to him when he’s sad.
D. she is a Maths teacher.

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

We live in the suburbs, very far (1)_________ the city and it’s just too quiet! There aren’t (2) shops, and there are certainly (3) clubs or theaters. (4) a lot of parks, good schools, and very (5) crime: nothing ever really happens here. I would really love (6) downtown.

(suburb (n): ngoại thành)

1. A. from B. for C. to D. of

2. A. much B. many C. more D. a lot of

3. A. not B. nothing C. none D. no

4. A. Has B. Having C. There is D. There are

5. A. little B. less C. many D. lots of

6. A. to live B. living C. to living D. a & b

E. WRITING

I. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. The weather is very awful.

What _____________________________________________________ !

2. Country life isn’t as interesting as city life.
City life is ___________________________________________________

3.Why don’t we go out for a drink now?
How _____________________________________________________?

II. Rearrange the words to make a meaningful sentence.

1. camping/ is/ next/ my/ class/ in/ weekend/Cuc Phuong forest/ going/.
____________________________________________________________

2. friendly/ because/ don’t/ I/ Joana/ she/ like/ isn’t

____________________________________________________________

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 sách mới

ANSWER KEYS
Total questions: 40 questions: 0.25 point for each correct answer

Total points: 10 points

A. LISTENING

Listen to Dave talking about his plan for the next week and decide if the statements below are True (T) or False (F).

1. T
2. T
3. F
4. F
5. T

B. PHONETICS

Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others

1. C
2. D
3. A

What is the odd one out?

4. A
5. C

C. LEXICO-GRAMMAR

I. Choose the best answer to complete the following sentences

1. C
2. A
3. B
4. D
5. C
6. B
7. D
8. B
9. C
10. D
11. B

II. Give the correct form of the verb in the blank

12. living
13. doesn’t (does not) play
14. reads
15. are wearing

D. READING

I. Read the email, choose the best answer A, B, c or D to the questions below.

1. B
2.B
3.C
4.C

II. Choose the word (A, B, C, or D) that best fits each of the blank spaces.

1. A
2. B
3. D
4. D
5. A
6. A

E. WRITING:

I. Rewrite the sentence, use the suggested words/phrases. Stay the meaning the same.

1. What awful weather!

2. City life is more interesting than country life.

3. How about going out for a drink now?

II. Rearrange the words to make a meaningful sentence.

1. My class is going camping in Cuc Phuong forest next weekend.

2. I don’t like Joana because she isn’t friendly.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 1 năm 2021 - 2021

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 1

Find the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1. A. temple B. pretty C. depend D. pencil
2. A. elbow B. bowl C. cow D. show
3. A. great B. cheap C. peace D. meal
4. A. couches B. boxes C. houses D. tables

Choose A,B,C,D for each gap in the following sentences.

1. Our school ........................................... by green fields.

A. is surrounded

B. is surround

C. surrounds

D. surround

2. My friends want to study in a/an .............. school because they want to learn English with English speaking teachers there.

A. national

B. international

C. creative

D. boarding

3. They are healthy. They do ........................... everyday.

A. football

B. physics

C. judo

D. breakfast

4....................... Lan often ....................... homework after school?

A. Does/do

B. Is/do

C. Does/doing

D. Is/does

5.Hanh is usually early__________ school because she gets up early.

A. on

B. for

C. at

D. to

6. Would you like to come to my house for lunch?

A. Yes, sure

B. No, I don’t.

C. I’m sorry. I can’t

D. Yes, I would.

7. . Can you ______ the biscuits for me, please?

A. play

B. pass

C. do

D. have

8. Lan has ________________ hair.

A. long black curly

B. long curly black

C. black long curly

D. long black curly

9. Lan often ------------ her bike to visit his hometown.

A. drives

B. flies

C. rides

D. goes

10. What would you like to drink now? --------------------------------------------

A. No, thank you

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. apple juice, please

Put the verbs in brackets in the correct tense form

1. School (finish)---------------- at 4.30 pm every day.

2. ------------you often (eat) -------lunch in the school canteen?

3. Listen! -------------they (sing) ---- in the classroom?

4. My family likes (spend) ……………………….our summer holidays at the seaside.

5. She (have) ------------- long black hair.

Read the passage then answer the questions below.

Hi! I am Vinh. I come from Da Nang, Viet Nam. I like English and I go to English club everyday. My friends like English, too. It is very interesting to learn English. My English teacher is great and funny. She always makes our English lessons new and different. A lot of tourists come to Da Nang every year, so we have more chances to practice our English. This Saturday I am going to Han River with my parents to watch the international firework competition. I hope I will meet many English people there.

1. Which subject does Vinh like ?

……………………………………………………………………

2. What does he do every day?

……………………………………………………………………

3. Is it interesting to learn English?

……………………………………………………………………

4. Where is Vinh going to this Saturday?

……………………………………………………………………

5. How is his English teacher?

……………………………………………………………………

Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1. I don’t have a bookshelf in my room.

There------------------------------------------------------------------------------

2. The note book is on the book.

The book ------------------------------------------------------------------------

3. The car is in front of the bus.

The bus ----------------------------------------------------------------------------

4. Quang is lazier than Ha.

Ha-----------------------------------------------------------------------------------

5. A city is noisier than a village.

A village---------------------------------------------------------------------------

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6

Find the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - D;

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences.

1 - A; 2 - B; 3 - C; 4 - A; 5 - B;

6 - D; 7 - B; 8 - A; 9 - C; 10 - D;

Put the verbs in brackets in the correct tense form

1 - finishes; 2 - Do ... eat; 3 - are singing; 4 - spending; 5 - has;

Read the passage then answer the questions below.

1 - He likes English.

2 - He goes to English club everyday.

3 - Yes, it is.

4 - He is going to Han river this Saturday.

5 - She is great and funny.

Complete each sentence so it means the same as the sentence above.

1 - There isn't any bookshelf in my room.

2 - The book is under the notebook.

3 - The bus is behind the car.

4 - Ha is more hard-working than Quang.

5 - A village is more peaceful/ quiet than a city.

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 theo Chương trình mới

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 - 2021

PHÒNG GD&ĐT…

TRƯỜNG THCS…….

ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ I – NĂM HỌC 2021  - 2021

MÔN: TIẾNG ANH 6

Thời gian: 45 phút

Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. come

B. month

C. mother

D. open

2. A. hope

B. homework

C. one

D. post

3. A. brother

B. judo

C. going

D. rode

4. A. cities

B. watches

C. dishes

D. houses

5. A. grandparents

B. brothers

C. uncles

D. fathers

Choose the best answer (A, B, C or D).

1. They are moving ______ a new apartment _______ the city centre soon.

A. at – at

B. from – in

C. to – in

D. to – from

2. There are some dirty dishes _______ the floor.

A. on

B. with

C. in

D. for

3. My bedroom is ________ the bathroom.

A. under

B. in

C. on

D. next to

4. There aren’t any pillows _________ the bed.

A. from

B. on

C. behind

D. in front of

5. Can you _______ me the book, please?

A. move

B. pass

C. have

D. turn

6. Nga is ________ the phone, chatting ________ friends.

A. on – with

B. on – on

C. to – with

D. to – to

7. My best friend is kind and _________. He often makes me laugh.

A. funny

B. nice

C. shy

D. boring

8. The film is very ________ and we can't see all of it.

A. Wonderful

B. easy

C. exciting

D. boring

Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1. They often (visit) their parents in the holidays.

2. We (speak) French at the moment.

3. I (watch) TV about 3 hours a day.

4. My family usually (go) to the movies on Sunday.

5. Look at the girl! She (ride) a horse.

Read the following passage and answer the questions.

Hi. I’m Mary. I have lots of friends and we learn many subjects at school. In the morning, I have lessons from seven thirty to eleven. At break time, I often play badminton with my friends or chat. In the afternoon, I often read books in the library. After dinner, I watch TV and do my homework. I usually go to bed at 10. I always get up early in the morning so I never go to school late.

1. What time do Mary’s lessons finish? ->…………………………………………………………...

2. What does she often do in the afternoon? -> ……………………………………………………….

3. Does she usually go to bed at 10.30? ->……………………………… ………………………….

4. Why does she never go to school late? -> …………………………………………………………..

5. What time do Mary’s lessons start? ->………………………………………………………………...

Đáp án đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2021 - 2021

Find the word which has a different sound in the underlined part.

1 - D; 2 - C; 3 - A; 4 - A; 5 - A;

Choose the best answer (A, B, C or D).

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - B;

5 - B; 6 - A; 7 - A; 8 - D;

Complete the sentences with the Present simple or the Present continuous form of the verbs.

1 - visit; 2 - are speaking; 3 - watch; 4 - goes; 5 - is riding;

Read the following passage and answer the questions.

1 - They finish at eleven o'clock.

2 - She often reads books in the library.

3 - No, she doesn't.

4 - Because she always gets up early.

5 - They start at seven thirty.

................

Mời các bạn tải file tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết

Trên đây là tất cả những gì có trong Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020 - 2021 7 Đề kiểm tra cuối học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh mà chúng tôi muốn chia sẻ với các bạn. Bạn ấn tượng với điều gì nhất trong số đó? Liệu chúng tôi có bỏ sót điều gì nữa không? Nếu bạn có ý kiến về Bộ đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020 - 2021 7 Đề kiểm tra cuối học kì 1 lớp 6 môn Tiếng Anh , hãy cho chúng tôi biết ở phần bình luận bên dưới. Hoặc nếu thấy bài viết này hay và bổ ích, xin đừng quên chia sẻ nó đến những người khác.

Facebook
Bạn cần đưa danh sách của mình lên nvad.biz? Hãy liên hệ ngay với chúng tôi để được hỗ trợ đăng bài viết!
05 Comments

Post Comment

(*) Lưu ý:
+ 1: Bạn phải sử dụng email thật, một email xác thực sẽ được gửi đi sau khi bạn gửi comment để xác nhận bạn không phải là người máy. Nếu bạn không xác nhận email, comment của bạn CHẮC CHẮN sẽ không được duyệt.
+ 2: Bạn chỉ cần xác thực email cho lần đầu tiên, những lần sau sẽ không cần xác thực
+ 3: Chúng tôi sẽ không hiển thị công cộng email của bạn