Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kỳ 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kỳ 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án

  • Admin
  • 17-02-2021
  • 375 view

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 - 2021 gồm 6 đề thi, có đáp án kèm theo. Đây là tài liệu ôn thi học kì 2 hữu ích cho các em học sinh lớp 7, giúp các em củng cố kiến thức, làm quen với các dạng câu hỏi thường gặp trong đề thi.

Bên cạnh đó, thầy cô có thể tham khảo, để ra đề thi học kì 2 cho học sinh của mình. Mời thầy cô và các em học sinh tham khảo nội dung chi tiết trong bài viết dưới đây:

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 - 2021 - Đề 1

Đề kiểm tra học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. purpose B. bottle C. collect D. second

2. A. heard B. pearl C. heart D. earth

3. A. button B. circus C. suggest D. future

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. A. solution B. increasing C. recommend D. abundant

5. A. develop B. enormous C. improvement D. different

III. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

6. Solar energy is renewable, …………………….and clean. (PLENTY)

7. More renewable energy sources will be used to solve the problem of ……………………. (POLLUTE)

8. The …………………….of wind turbines will be completed by next Friday. (INSTALL)

9. Tom rode his bike ………………….…and had an accident. (CARE)

10. Thomas Edison is one of the greatest ………………….… in history. (INVENT)

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D to finish the sentences

11. “What’s for breakfast?” - “…………”

A. I’m full

B. There is some bread

C. I’d like some milk

D. Eight thousand two hundred

12. Tom doesn’t know why many students pay a ………… to the Temple of Literature before their exams.

A. walk

B. trip

C. visit

D. holiday

13. The University of Oxford ………………… among the top five universities in the world.

A. ranks

B. is ranked

C. is ranking

D. being ranked

14. A film in which strange and frightening things happen is called a/an…………

A. thriller

B. comedy

C. drama

D. animation

15. He became …………………….when a journalist asked him questions about his private life.

A. embarrass

B. embarrassed

C. embarrassing

D. embarrassingly

16. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How

B. How many

C. How often

D. What time

17. You can volunteer by …………..children from poor families in your community.

A. talking

B. singing

C. encouraging

D. tutoring

18. It’s a pity that I ………………….. “Green Summer” programme last year.

A. don’t join

B. didn’t join

C. won’t join

D. haven’t joined

19. Our class …………………..away warm clothes to street children two days ago.

A. give

B. gave

C. have given

D. will give

20. She couldn’t go far because she was afraid of…….

A. to fly

B. fly

C. flying

D. be flying

V. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Almost all people have a fear of examinations. Examinations, (1) …………, are a part of our lives and all schools in Vietnam have examinations.

Examinations were first (2) …………in China about three thousand years ago. Scholars had to memorize long passages taken from several books. Those who did well in the examination (3) …………to enter the government service.

Nowadays, the main (4) …………of examination is to test how well a person understands the subjects which have been taught. They are also used to find how well the students perform (5) …………pressure.

21. A. however B. although C. therefore D. also

22. A. played B. made C. held D. gained

23. A. allowed B. were allowed C. have allowed D. allowing

24. A. part B. idea C. content D. purpose

25. A. under B. above C. within D. inside

Rewrite the following sentences:

26. David failed the exam because of his laziness.

Because David ___________________

27. They haven’t cleaned up the street for five months.

It’s ___________________

28.We have donated books and clothes for ten years.

We began ___________________

29. Why don’t you start to run and see if that helps you to lose weight?

You should ___________________

30. It is very noisy in the city but we enjoy living there.

Although ___________________

VI. Read the passage and answer the questions:

Who are the best drivers? Which drivers are the safest on the roads? According to a recent survey, young and inexperienced drivers are the most likely to have an accident. Older drivers are more careful. Young men have the worst accident records of all. They often choose faster cars with bigger engines. One of the most interesting facts in the survey is that passengers have an effect on the driver. When young male drivers have their friends in the car, their driving is more dangerous when their husband or boyfriend is in the car. However, if their small children are riding in the car, they drive more slowly and safely.

31. Are inexperienced drivers careful driver?

32. Who have an effect on driver?

33. Who have the worst accident records of all? Why?

34. When do young male drivers drive carefully?

35. How do women drive when their small children in the car?

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. C

3. A

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. C

5. D

III. Give the correct form of the words given to complete the sentences.

6. Plentiful

7. Pollution

8. Installing

9. Carelessly

10. Inventor

IV. Choose the correct answer A, B, C, or D to finish the sentences

11. B

12. C

13. B

14. A

15. B

16. C

17. D

18. B

19. B

20. C

V. Rewrite the following sentences:

26. David failed the exam because of his laziness.

Because David was lazy, he failed the exam

27. They haven’t cleaned up the street for five months.

It’s five months since they last cleaned the street.

28.We have donated books and clothes for ten years.

We began donating books and clothes ten years ago.

29. Why don’t you start to run and see if that helps you to lose weight?

You should start to run and see if that helps you to lose weight

30. It is very noisy in the city but we enjoy living there.

Although it is very noisy but we enjoy living there.

IV. Read the passage and answer the questions

31. No, they aren’t

32. Passengers have an effect on the driver

33. Young men have the worst accident records of all, because they often choose faster cars with bigger engines.

34. Young male drivers drive carefully when their wife or girlfriend is in the car

35. Women drive more slowly and safely when their small children in the car

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 - 2021 - Đề 2

Đề kiểm tra học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 7

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. chemist B. school C. chance D. chaos

2. A. frog B. drag C. page D. mug

3. A. kite B. cookie C. hike D. knit

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. A. ticket B. costume C. event D. number

5. A. return B. happen C. differ D. visit

6. A. yourself B. thirteen C. abroad D. village

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. He became …………………….when a journalist asked him questions about his private life.

A. embarrass B. embarrassed C. embarrassing D. embarrassingly

8. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How B. How many C. How often D. What time

9. Cyclists must …………………….for pedestrians when they are cycling along the country lane.

A. see off B. look out C. avoid D. observe

10. We will cut down on the use of natural gas because it is ……………… and harmful to the environment.

A. plenty B. limited C. available D. abundant

11. If we go on …………………….electricity, we will have to pay a lot next month.

A. wasting B. increasing C. turning on D. making

12. At this time next week we ……………….to work to support the air pollution cutting down campaign.

A. will cycle B. will be cycled C. are cycling D. will be cycling

13. You can use a jet pack to ………….…anywhere easily.

A. drive B. sail C. ride D. fly

14. The scars which are generated by solar energy are called ……………… cars.

A. solar-wasted B. solar-powered C. solar-friendly D. solar-daily

15. I think means of transport in the future ………………….…petrol.

A. aren’t using B. aren’t going to use C. won’t use D. won’t be using

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

16. I don’t think it will come true soon; however, your idea is really ……………. (IMAGINE)

17. Thomas Edison is one of the greatest ………………….… in history. (INVENT)

18. ………………….…(or the state of having no home) is a significant social issue worldwide. (HOME)

19. Life in the city is more ………………….…than that in the countryside. (STRESS)

20. We couldn’t see the airplane because it ………………….…behind the cloud. (APPEAR)

V. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in the space

21. We will be replacing coal and natural gas for heating by solar energy at the end of next year.

22. At this time in next two months. We are going to have a free solar shower.

VI. Use the words given and other words to complete the second sentence

23. We shall be using wind power at this time next year. (used)

= Wind power …………………………….at this time next year.

24. I will be with my brother in Son La Hydro Power Plant at this time next week. (staying)

= At this time next week ……………………………..my brother in Son La Hydro Power Plant.

25. Solar panels will be put in the back yard next Saturday. (put)

= They ………………………………………in the back yard next Saturday.

VII. Read the passage and choose the correct answer to each question:

Making a film takes a long time and is very hard work. Writing the story for the film may take many weeks. Filming the story being acted - or shooting the film, as it is called - often takes at least six months. Actors and cameramen work from very early in the morning until late at night. Each scene has to be acted and reacted, filmed and refilmed, until it is just right. Sometimes the same scene may have to be acted twenty or thirty times.

The film studio is like a large factory, and the indoor stages are very big indeed. Scenery of all kinds is made in the studio. Churches, houses, castles and forests are all built of wood and cardboard. Several hundred people work together to make one film. Some of these people are the actors and actresses. The director of the film, however, is the most important person in a film studio. He decided how the scenes should be filmed and how the actors should act.

Most people go to see a film because they know the film stars in it. Sometimes the film may be very poor. It is best to choose a film made by a good director. Some famous directors make their films very real. People feel that they themselves are among the people in the film.

26. Shooting a film often takes __________

A. Less than six months

B. At least six months

C. Many weeks

D. Form early in the morning until late at night

27. Some scenes have to be filmed many times because ___________

A. It takes a long time to make a film

B. It is often difficult to make a film

C. Many people work together

D. The film is poor

28. Which of the following is compared to a factory?

A. The film studio

B. The indoor stage

C. The scenery

D. A poor film

29. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

30. We should choose a film which ___________

A. has actors we know

B. seems very real

C. takes a long time to make

D. is made by a good director

VIII. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

Young people can bring enthusiasm, energy, creativity and flexibility to an organization. If your organization works (1) ……………young people, in any way, young volunteers can add value to your services by bringing a youth perspective through new ideas, theories and knowledge. They will also help bridge the (2) ……………between generations. Engaging with young people also allows your organization to (3) ……………for the future and help to prevent your volunteer base from shrinking over time, as the ageing of the (4) ……………begins to affect the ways in which people volunteer. Having young people in your organization contributes to the future of volunteering and the community – people who start volunteering (5) ……………tend to continue to volunteer for the rest of their lives.

31. A. of B. about C. with D. on

32. A. gap B. hole C. road D. length

33. A. intend B. dream C. think D. plan

34. A. citizen B. population C. nationality D. mankind

35. A. lately B. fast C. early D. recent

Đáp án đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. C

3. D

II. Choose the words that have the different stress from the others

4. C

5. A

6. D

III. Choose the best answer A, B, C or D

7. B

8. A

9. B

10. B

11. C

12. D

13. D

14. B

15. C

IV. Give the correct form of the word given to complete the sentence.

16. imaginative

17. inventors

18. homelessness

19. stressful

20. disappeared

V. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in the space

21. will be replacing => will replace

22. are going to have => will/ shall be having

VI. Use the words given and other words to complete the second sentence

23. will be used

24. I will/ shall be staying with

25. will put solar panels

VII. Read the passage and choose the correct answer to each question:

26. B

27. B

28. A

29. D

30. D

VIII. Read the following passage and choose the best answer for each blank.

31. C

32. A

33. D

34. B

35. C

Tài liệu vẫn còn, mời các bạn tải file tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết.

Trên đây là tất cả những gì có trong Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kỳ 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án mà chúng tôi muốn chia sẻ với các bạn. Bạn ấn tượng với điều gì nhất trong số đó? Liệu chúng tôi có bỏ sót điều gì nữa không? Nếu bạn có ý kiến về Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kỳ 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có đáp án , hãy cho chúng tôi biết ở phần bình luận bên dưới. Hoặc nếu thấy bài viết này hay và bổ ích, xin đừng quên chia sẻ nó đến những người khác.

Facebook
Bạn cần đưa danh sách của mình lên nvad.biz? Hãy liên hệ ngay với chúng tôi để được hỗ trợ đăng bài viết!
05 Comments

Post Comment

(*) Lưu ý:
+ 1: Bạn phải sử dụng email thật, một email xác thực sẽ được gửi đi sau khi bạn gửi comment để xác nhận bạn không phải là người máy. Nếu bạn không xác nhận email, comment của bạn CHẮC CHẮN sẽ không được duyệt.
+ 2: Bạn chỉ cần xác thực email cho lần đầu tiên, những lần sau sẽ không cần xác thực
+ 3: Chúng tôi sẽ không hiển thị công cộng email của bạn