Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kì II lớp 8 môn Anh

Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kì II lớp 8 môn Anh

  • Admin
  • 04-02-2021
  • 164 view

Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2021 - 2021 gồm 6 đề thi, có đáp án kèm theo. Đây chính là tài liệu hữu ích dành cho các em học sinh lớp 8 ôn luyện và củng cố kiến thức đã học một cách nhanh chóng nhất.

Bên cạnh đó, thầy cô cũng dễ dàng tham khảo, ra đề thi học kì 2 cho học sinh của mình. Mời thầy cô cùng các em học sinh tham khảo nội dung chi tiết trong bài viết dưới đây:

Đề thi học kì II lớp 8 môn Anh năm 2021 - 2021 - Đề 1

Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8

Choose the underlined word that has different pronunciation.

1. A. history B. hit C. tiger D. festival
2. A. cooked B. washed C. learned D. stopped

Circle the best answer (A,B,C or D) to complete the sentences

1. ………………….help you? - Yes. Thank you.

A. Can you

B. Please

C. May I

D. How I

2. She grew up in England, so her …………… is English.

A. mother tongue

B. name language

C. foreign language

D. second language

3. He hates…………….up very much.

A. wash

B. washes

C. washed

D. washing

4. The bank closes at 3 p.m. If you arrive …………..3 p.m, it will be closed.

A. at

B. on

C. after

D. before

5. He used to…………up late but now he gets up early.

A. get

B. gets

C. getting

D. got

6. I often learn ……………..my new words.

A. on heart

B. by heart

C. at heart

D. aloud

7. The fairy……………..changed Little Pea’s rag into beautiful clothes.

A. magical

B. magically

C. bad

D. good

8. I got good grades for English and Physics,………..my Math result was poor.

A. but

B. so

C. because

D. for

9. Mrs. Mai: Can you help me carry my bag? - An:……………………….

A. Yes. Thank you

B. Sure. I’ll help you.

C. Certainly

D. B and C are correct

10. My grandmother used to tell me the Lost Shoe. It was an old………………

A. song

B. name

C. subject

D. folktale

Read the letter. Then do the requests.

Dear mom,

I'm very happy to tell you that I'm going to join the Y & Y Green Group of my school.

The Green Group is holding an environment month. We are going to clean the banks of the lakes on weekends. We are going to plant trees and flowers in the school garden and water them every afternoon after class. We are planting young trees and plants to sell to other schools.

We hope that we can give more green color to the city and earn some money for our school Y&Y.

The program is very interesting and useful, isn't it ?

I will tell you more about the group activities later.

Love,

Hoa

Choose True or false.

1. Hoa is going to join the Y & Y Green Group of her school

2. The Green Group is holding a camping trip.

3. Hoa thinks the program is uninteresting

4. Hoa and her friends are planting young trees and plants to sell to other schools.

5. They want to earn money for themselves.

Answer the questions

1.What is the Green Group holding?

...........................................................................................

2. What are they going to do on weekends?

...........................................................................................

3. What are they going to do in the school garden?

.................................................................................................................................

4. Do you want to join in these activities of the Y & Y Green Group of Hoa’s school?

...........................................................................................

5. What do you do to protect the environment?

...........................................................................................

Rewrite the following sentences as requested.

1. Mr. Lam said: “ You should spend more time on learning English, Hoa” (change into reported speech)

………………………………………….…………………………………………

2. Nam said: “ Can you help me do my exercise, Nga?” (change into reported speech)

…………………………………………………..…………………………………

3. Bao studies very hard. He wants to pass the exam.(combine sentences using “so as to”).

…………………………………………………………………………………….

Put the words or phrases in the correct order to make sentences.

1. the/ could/ me/ you/ way/ the/ to/ market/ show/?

………………..……………………………………………………………………

2. love/ music/ to/ listening/ I/.

…………………………………………………………………………………….

Đáp án đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8

Choose the underlined word that has different pronunciation.

1 - C; 2 - C;

Circle the correct answer(A,B,C or D) to complete the sentences

1 - C; 2 - A; 3 - D; 4 - C; 5 - A;

6 - B; 7 - B; 8 - A; 9 - D; 10 - D;

True or false.

1 - T; 2 - F; 3 - F; 4 - T; 5 - F;

Answer the questions

1. The Green Group is holding an environment month.

2. We are going to clean the banks of the lakes on weekends.

3. We are going to plant trees and flowers in the school garden.

4, 5.(Students’answer)

Rewrite the following sentences as requested

1. Mr. Lam said Hoa should spend more time on learning English.

2. Nam asked Nga to help him do his exercise.

3. Bao studies very hard so as to pass the exam.

Put the words or phrases in the correct order to make sentences.

1. Could you show me the way to the market?

2. I love listening to music.

Đề thi học kì II lớp 8 môn Anh năm 2021 - 2021 - Đề 2

Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8

I. Phonetics

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. hands B. occasions C. associates D. others
2. A. agent B. engine C. regard D. surgeon
3. A. frightened B. stamped C. walked D. laughed

Find the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. technique B. treatment C. guidance D. plastic
5. A. average B. aquatic C. athletic D. available
6. A. potential B. delicate C. apprentice D. astonished

I. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

1. Interviewing applicants for an important job can be a very time ______process but it’s worth it in the end.

A. Lasting

B. Developing

C. Consuming

D. Taking

2. Before you start applying for any job, you must be absolutely sure you have the right paper ________.

A. qualities

B. qualifiers

C. qualifying

D. qualifications

3. I believe that our new manager has the _________ to work well in this business environment.

A. inflexible

B. flexibly

C. flexibility

D. flexible

4. In the first meeting, people often _____ your visual and behavioral appearance from head to toe.

A. estimate

B. appraise

C. evaluate

D. consider

5. Americans rarely shake hands to say goodbye, except ______ business occasions.

A. during

B. at

C. on

D. in

6. My father shouted at me, ______ made me feel sorrowful.

A. that

B. who

C. whose

D. which

7. Mother asked Lorie _______ in her tests.

A. ff she will do well

B. whether she did not do well

C. why did she not do well

D. why she did not do well

8. The teacher told us _____________ of failure if I tired all my test.

A. don’t be afraid

B. to be don’t afraid

C. not to be afraid

D. to don’t be afraid

9. My sister asked “______ the dress for me?”

A. You used to buy

B. Will you buy

C. You would buy

D. You buy

II. Read the passage and answer the questions:

Conversation

Some recent research into conversation between men and women has produced results which will surprise few women. Men are always interrupting women when they talk. One researcher feels that men regard female talk as a kind of conversational housework. They expect women to play a supporting role. So a man interrupts in a display of dominance or control. Men also have a much more unpleasant listening style. Whereas a woman uses gestures or says “Mm”, a man will say such things as “right” or “OK”, thus, setting the stage for an interruption.

Conversation of this kind is, then, hardly meaningful communication. Male talk is often argumentative while women are more tentative, asking more questions and tending to build up their replies on what the other person has said. The research would indicate that women are better listeners than men. Yet, listening secretly to conversations between groups of women, one has the impression of several simultaneous monologues into which no man would be able to get a chance to speak.

10. Do men always interrupt women when they talk?

11. What do men expect women to do in conversation?

12. What will a man say when a woman use gestures or says “mm”?

13. Is male talk often argumentative?

14. Are men better listeners than women?

III. Rewrite the following the sentences:

15. After she had explained everything clearly, we started our work

By the time ____________________

16. Powerful tsunami waves carried ships many kilometers island.

Ships _____________________

17. “My daughter is writing a letter to her French friends now”

Jane’s mother informed ________________________

18. “I try to learn hard to pass the entrance exam”

Nam said _________________________

19. “Kate will be a good teacher in the future”

The Principal hoped _____________

IV. Read the following paragraph and choose the best answer:

Speech is one of the most important (26) ______of communicating. It consists of far more than just making noises. To talk and also to (27) ______ by other people, we have to speak a language, that is, we have to use combinations of (28) ______ that everyone agrees to stand for a particular object or idea. Communication would be impossible if everyone made up their own language.

Learning a language properly is very (29) ______. The basic (30) _______ of English is not very large, and only about 2,000 words are needed to speak it quite (31) ______. But the more ideas you can (32) ______, the more precise you can be about their exact meanings.

Words are the (33) ______ thing we use in communicating what we want to say. The way we (34) _____ the words is also very important. Our tone of voice can express many emotions and (35) _____ whether we are pleased or angry, for instance.

1. A. ways

B. reasons

C. rules

D. tests

2. A. be examined

B. be talked

C. be understood

D. be spoken

3. A. sounds

B. languages

C. systems

D. talks

4. A. important

B. expensive

C. simple

D. easy

5. A. word

B. vocabulary

C. grammar

D. structure

6. A. good

B. fluent

C. well

D. perfect

7. A. grow

B. need

C. pass

D. express

8. A. most

B. main

C. certain

D. full

9. A. tell

B. talk

C. say

D. pass

10. A. asks

B. understands

C. knows

D. shows

Đáp án đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8

I. Phonetics

Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. C

3. A

Find the word which has a different stress pattern from the others.

A

A

B

II. Choose the correct option for each gap to complete the sentences:

7. C

8. D

9. C

10. B

11. C

12. D

13. D

14. C

15. B

III. Read the passage and answer the questions:

16. Yes, they do

17. They expect women to play a supporting role

18. When a woman uses gestures or says “mm”, a man will say such things as “right” or “okay”

19. Yes, it is

20. No, they aren’t

IV. Rewrite the following the sentences:

21. By the time we started our work, she had explained everything clearly

22. Ships were carried by powerful tsunami many kilometers island.

23. Jane’s mother informed me that her daughter was writing a letter to French friends then.

24. Nam said that he tried to learn hard to pass the entrance exam.

25. The Principal hoped Kate would be a good teacher in the future.

V. Read the following paragraph and choose the best answer

26. A

27. C

28. A

29. A

30. B

31. C

32. D

33. B

34. C

35. D

........

Mời các bạn tải file tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết

Trên đây là tất cả những gì có trong Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kì II lớp 8 môn Anh mà chúng tôi muốn chia sẻ với các bạn. Bạn ấn tượng với điều gì nhất trong số đó? Liệu chúng tôi có bỏ sót điều gì nữa không? Nếu bạn có ý kiến về Bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020 6 Đề thi học kì II lớp 8 môn Anh , hãy cho chúng tôi biết ở phần bình luận bên dưới. Hoặc nếu thấy bài viết này hay và bổ ích, xin đừng quên chia sẻ nó đến những người khác.

Facebook
Bạn cần đưa danh sách của mình lên nvad.biz? Hãy liên hệ ngay với chúng tôi để được hỗ trợ đăng bài viết!
05 Comments

Post Comment

(*) Lưu ý:
+ 1: Bạn phải sử dụng email thật, một email xác thực sẽ được gửi đi sau khi bạn gửi comment để xác nhận bạn không phải là người máy. Nếu bạn không xác nhận email, comment của bạn CHẮC CHẮN sẽ không được duyệt.
+ 2: Bạn chỉ cần xác thực email cho lần đầu tiên, những lần sau sẽ không cần xác thực
+ 3: Chúng tôi sẽ không hiển thị công cộng email của bạn